28. Inre kompass

Om vikten att lyssna och lita på sin inre kompass för att kunna göra hållbara och medvetna val i livet. Vi talar om sådant som är tabu som att välja bort en syster eller neka en hemlös boende.

Read More
Levnadspodden
27. Höstmörkret

En del finner det omfamnande och lugnande, andra fylls med ångest. Det försätter allt levande i en slags vila och väntan. Många talar om levande ljus, filten i soffhörnet med en kopp te i handen. Levnadspodden talar höstmörker som berör….

Read More
Levnadspodden
25. Levnadsstory: Pia Lindberg

När du utmanar dig växer modet till sig... Pia Lindberg ord, en viktig del i personlig utveckling samt ett slitet uttryck som används av många i alla digitala kanaler. Men vad innebär det och vad ger det dig som människa?

Read More
Levnadspodden
24. 1-årsjubileum

Välkomna att höra hur allt började, hur vi har utvecklats och vad vi tänker framåt med Levnadspodden. Varför gör vi detta när så många andra roliga saker dyker upp i livet? Grattis till alla våra lyssnare och till Levnadspodden!

Read More
Levnadspodden
21. Sommar

Ett produktivt och inspirerande liv kommer inte utan vila och reflektion. Med midsommarsolens omfamnande strålar kommer sista avsnittet innan vi pausar upp för att låta överarbetade idéer vila och ge rum för nya.

Read More
Levnadspodden
20. Omedvetet gruppbeteende

Individens vilja att agera likriktat med flocken för att inte riskera utfrysning och därmed isolering och ångest visas gång efter annan i olika studier som stark och driver oss att bli apan mitt emot.

Read More
Levnadspodden
15. Bränd men inte bitter

Livets motgångar är oundvikliga, och hur gärna vi än vill undvika dess brännande friktion så är det just dessa svårigheter som gör oss starkare, en obekväm händelse efter den andra, tills den dagen då vår inre styrka står sida vid sida med våra ambitioner och vår sanna potential.

Read More
Levnadspodden
14. Motivation

Motivationsfaktorer – inre motivation eller yttre – piska eller morot…eller kanske både och. Hur tacklar vi resan som kallas livet mot de mål vi sätter upp och de motgångar som faktiskt lurar i vassen.

Read More
Levnadspodden
13. Energikälla eller energitjuv?

Hur mycket vi än optimerar vår livsstil för maximal energi är vi i alla i slutändan mänskliga. Att känna sig stark, uthållig och ambitiös är inte en lyx få förunnad, det är ett val. Låt inte vardagens energivampyrer komma dig inpå skinnet. Låt dem inte stjäla ditt livs härliga spänst.

Read More
Levnadspodden
12. Fira framgång

I tider när vår egen, personliga framgång mäts främst i främmande människor kommentarer och febrila klick är det viktigt att minnas att ibland är det lilla det stora i livet. Varje punkt struken på dagens skrynkliga todo-lista är ett steg närmre och ännu en milstolpe värd att fira.

Read More
Levnadspodden
11. Karriärvägar

Välkommen till avsnitt 11 av Levnadspodden!

Idag diskuterar vi karriärvägar. Vad betyder det här med karriär? Vilken inverkan har ens egna drivkraft och värderingar?

Read More
Levnadspodden
10. Bokslut och framåtblick

Vad är Camilla mest stolt över att ha åstadkommit 2016?
Vilka händelser har haft störst betydelse för utveckling enligt Petra?
Vilket spännande verktyg för ett liv i fortsatt utveckling 2017 skickar Levnadspodden med?

Read More
Levnadspodden