8. Idrottsmål i arbetslivet

Skenande sjuktal, ökad psykisk ohälsa och utanförskap.
Ändå planerar just nu ett stort antal företag årets kickoff/uppstart för det nya året och vi kan nog satsa en peng på att en och annan föreläsare är f.d. idrottsstjärnor som vunnit både VM och OS redo att dela med sig av sin planering, sin disciplin, sin uppladdning och sina mentala bilder.

En stilla undran… vad är tanken från den som köper in denna för all del många gånger intressanta föreläsning? Att jag ska bli lika disciplinerad och fanatisk som den talande? (för det har jag förstått krävs för att uppnå att bli bäst i världen genom att ha lyssnat på ett antal föreläsningar inom detta) Och om det lyckas, vad gör det med mig som människa när jag tror på att vara fanatisk och disciplinerad – ALLTID.

Kan det kopplas till vår inledning - de skenande sjuktalen? Ett tips till de ledande – varför inte lyfta fram egna medarbetare som gjort någon typ av viktig förändring i livet (behöver inte vara kopplat till arbetslivet) för att berätta om sin resa och vad det har gett dem i livet. De har nämligen lyckats med bedriften att göra en stor förändring som många gånger kostar på samtidigt som de interagerat med familjemedlemmar, kolleger och övriga medmänniskor. Såvida de inte redan är sjukskrivna pga. stora effektiviseringar och omorganiseringar eller psykosocial ohälsa som också exploderar ute på våra arbetsplatser…

Välkomna kära lyssnare!

Levnadspodden