49. Offerkoftan

”No more offerkofta..No more offerall”

Det är oftast out of fashion. Det går helt enkelt inte hem. Du når inte fram, du kommer inte vidare, du hittar inte dina möjligheter och ingen sann glädje.

Read More
Levnadspodden
48. Hur mår du?

Levnadspodden om ”hur mår du?” eller
”hur är det?”
Vad vill vi med denna fråga? och varför är svaret ALLTID (så gott som) BRRRRAAAAAA?!

Read More
Levnadspodden
46. Systerskap

När har vi upplevt äkta systerskap (och inte) och till vilket resultat?

Vem vågar erkänna att ”jag känner avund när det går bra för en annan kvinna”?

Förändring går inte att vänta på och ord är ingenting utan medföljande handling.

Read More
Levnadspodden
45. Duktighetsfällan

Hur det känns att vara fast i ”Duktighetsfällan”? 
Svar: För j…vligt! (ursäkta språket). 
Vi har båda varit i den, tagit oss ur den, kan då och då snubbla dit igen även om det är tillfälligt… men mår just nu ganska hyfsat och har hittat verktyg i livet. En sanning är dock […]

Read More
Levnadspodden
44. Konfliktstilar

En bild sägs säga mer än 1000 ord vilket kan vara bra att komma ihåg i nästa konflikt du deltar, för JA, även om du undviker den så är det en stil! (utan värdering).

Read More
Levnadspodden
43. Glad Sommar!

Levnadspodden på söndag om återblick första hälften av 2018 med fokus på lärande och tacksamhet samt "Beach 2018"... nja kanske inte, snarare utomhusdusch och Dansbandsveckan i Malung. Vilka sitter vid ditt bord i spännande samtal sommaren 2018? ...stolarna står än så länge tomma...

Read More
Levnadspodden
41. "Ska du redan gå hem?"

"Ska du redan gå hem?”, ”snabb titt på klockan” när jag passerar receptionen på väg hem. En simpel fråga och gest, tjock av undertoner som väcker många känslor och ger en besk eftersmak!

Teknik finns för distansarbete sedan länge och många medarbetare arbetar sedan länge på distans. Många fler hade velat göra det men tillåts inte. Vari ligger laddningen i att prestera och generera resultat samtidigt som jag som medarbetare tar fullt ansvar för mig själv genom att skapa mina bästa förutsättningar att prestera på topp? Tekniken finns men inte tilliten!

Read More
Levnadspodden
40. Levnadsstory: Linus Miketinac

En ung hockeytalang på en moped en vårkväll på väg mot sin älskade träning. Det blev ingen hockeyträning den kvällen, inte senare heller. Linus Miketinac i Levnadspodden om hur en svår olycka ändrade hans livsplan för alltid.

Read More
Levnadspodden
39. "Det är bara lite ångest"

Story ur livet - en ung kvinna söker till akutmottagningen en lördagskväll för att hon tror att hon ska dö. Ingen ytterligare hänvisning om kontakt, ingen remiss, inget samtal till anhöriga.. Aha, det är "bara lite ångest"! Välkommen till Levnadspodden!

Read More
Levnadspodden
37. Bluffsyndromet

Bluffsyndromet är vanligt bland intelligenta och högpresterande människor. Levnadspodden i samtal om vad bluffsyndrom bottnar i och vad man kan göra åt det. Välkommen!

Read More
Levnadspodden
36. De 9 värsta känslorna

Små saker som verkar helt oviktiga i förhållande till vad som sker i vår omvärld men som vi alla VET kan reta oss till vansinne. College Humor's lista - ”de 9 värsta känslorna”- fångade Levnadspoddens uppmärksamhet denna vecka. 
Vi avslöjar vilka av dessa vi triggas av i vårt nästa avsnitt men vi vill gärna veta dina triggers....

Read More
Levnadspodden
35. Levnadsstory: P-O Mårtensson

Levnadspodden om alkoholism och beroende/medberoende. 
Vi undrar om inte vi alla är drabbade på något sätt? Familjemedlem, arbetskollega, vän eller eget beroende?  Vare sig det gäller mig eller någon närstående så slår det hårt och skoningslöst mot alla inblandade. 

Read More
Levnadspodden
34. Frustration

Levnadspoddens nyfikna utforskande av mänskligt sinne och livet handlar i detta avsnitt om frustration. Vad gör den med oss och vad kan utlösa frustration men framförallt hur kan vi hantera den i LIVET? I vår kultur är vi kända för att ”knyta näven” i fickan…

Varmt välkommen

Read More
Levnadspodden
33. Flygstolspersonlighet

Vad har ditt val av flygplansstol med din personlighet att göra? 
Mycket enligt Becky Spelmans, Psykolog från USA, som i en studie visar att de som väljer fönstersäte är mer kontrollerande medan de som föredrar mittgångssäte är mer reserverade och mindre irriterade. Spännande studie tyckte vi på Levnadspodden!

Read More
Levnadspodden
31. Feliz Navidad

Vi önskar "feliz navidad a todos" - på riktigt! Vi snicksnackar med Gunnar från Kallinge som arrangerar sin egen Disney-jul med 10 000 lampor! Ingen jul utan en cruise med bilen en regnig julaftonkväll :) Välkommen till ett nytt julavsnitt!

Read More
Levnadspodden
30. "Fear Of Missing Out"

FOMO, Fear of missing out, rädd att missa det roliga, det bästa. Men vad är det roligaste? Och vad missar jag i processen/livet genom att söka det ALLRA bästa och det ALLRA roligaste. The best value?

Read More
Levnadspodden